16 Μαΐου, 2007

Καιρός είναι να βάλουμε όλοι το χέρι μας...!



Μία αξιόλογη πρωτοβουλία που μας αφορά άμεσα όλους πήρε η γνωστή GREENPEACE χωρίς πολλά λόγια σας παραπέμπουμε στο site της





04 Μαΐου, 2007

Τα πρώτα βήματα για την αντιμετόπιση της υπερθέρμανσης δρομολογούνται...

Συμφώνησε τελικά το διεθνές δίκτυο του ΟΗΕ που αποτελείται από περίπου 2.000 επιστήμονες στο περιεχόμενο έκθεσης με τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη έκθεση ΟΗΕ για το κλίμα που εκδίδεται φέτος!

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι ο πλανήτης πρέπει να μειώσει τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 50 ως 85% μέχρι το 2050 αν θέλει να διατηρήσει υπό έλεγχο την υπερθέρμανση του πλανήτη. Και για τη διατήρηση της ανόδου της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου θα χρειαστεί το 0,12% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Το αισιόδοξο είναι ότι η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι ελεγχόμενη και υπάρχει η τεχνολογία για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Ο ουσιαστικός στόχος της διάσκεψης στο Μπανγκόκ ήταν να εκτιμηθεί το κόστος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και η μεθόδευση που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην επιδεινωθούν οι κλιματικές αλλαγές.

Τονίστηκε από όλα τα μέλη της επιτροπής ότι τα επόμενα 20 ως 30 χρόνια είναι κρίσιμα για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Οι προσπάθειες περιορισμού της υπερθέρμανσης μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις πιθανότητες να φτάσει στο κατώτερο επίπεδο η σταθεροποίηση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» υπογραμμίζεται στην έκθεση του ΟΗΕ.